حبوبات را از شب خیس کنید و بعد هر کدام را جداگانه بپزید .
مواد اولیه
برای 2 نفر
سس و چاشنی
به میزان لازم پیاز داغ
به میزان لازم سیر داغ
به میزان لازم کشک
به میزان لازم نعنا داغ
مواد اصلی
1 پیمانه نخود پخته شده
1 پیمانه لوبیا سفید پخته شده
1 پیمانه عدس پخته شده
1 کیلو گرم سبزی آش (پاک نکرده)
400 گرم ترخینه
روش تهیه آش ترخینه
آب را در قابلمه بریزید تا بجوشد و سبزی آش را ریخته 5 دقیقه بجوشد بعد ترخینه را اضافه کنید و بعد از نیم ساعت حبوبات پخته شده را بیافزایید .
مقداری نعنا داغ و سیر داغ و پیاز داغ و کمی کشک داخل آش بریزید و بگذارید تا آش جا بیفتد. روی آش را با سیر داغ و نعنا داغ و پیاز داغ و کشک تزیین کنید.
نکته : ترخینه به صورت آماده ار فروشگاه های مواد غذایی قابل تهیه است ولیکن میتوان آنرا از خیساندن بلغور گندم و یا جو در دوغ به مدت چند روز و یا پختن این بلغور ها در دوغ به مدت یک ساعت تهیه کرد .